stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Wunderwaffen 4 De linkerhand van de Führer"Wunderwaffen" verkent de Tweede Wereldoorlog met de premisse dat de nazi's de oorlog niet (nog) verloren hebben, maar overeind blijven dankzij heel geavanceerde wapens. Zo gek is dat idee niet eens, want de Vergeltungswaffen, zoals de V1, V2 en de Messerschmidt Me 262 waren veel geavanceerdere wapens dan de geallieerden hadden. Spijtig genoeg (gelukkig voor ons) kwamen deze wapens net te laat om Hitler en zijn trawanten het vege lijf te redden. De wondere wapens bleven echter tot de verbeelding spreken. En verbeelding is wel iets wat de auteurs hebben: de wapens die ze ons voorschotelen zijn retro-futuristisch, en passen helemaal in het concept van de reeks.

Waar de vorige albums redelijk veel luchtgevechten kenden, bevat dit album er maar eentje. Gelukkig maar, want aan het tempo in de vorige afleveringen, zouden de geallieerden als snel door hun piloten heen zitten. In de plaats daarvan krijgen we een buitennissige versie van Triumf des Willens (neen, geen Verrückte Idioten-versie) die zeker het Hitler-approved-stempel zou dragen. Tegelijkertijd nadert de boor op de Antarctische nazibasis het mysterieuze object dat onder duizenden meters ijs begraven ligt.

Deze reeks blijkt een - voor uw recensent - overwachte meevaller. De wapens, de nazimythos en de fantasy-insteek (of alien, da's nog niet duidelijk) blijken een explosieve cocktail. Tel daarbij de uitstekende lay-outs van tekenaar Maza en je krijgt een fijne actiereeks. In het Frans zitten ze al aan deel 8. Dus voor de uitgever: Schnell damit!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.