stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Alfa: Eerste wapenfeiten 2 Solo


Maar liefst vijf jaar hebben we moeten wachten op dit tweede deel. Gelukkig is het verhaal een tweeluik zodat we niet weer vijf jaar moeten wachten op het vervolg! Ik weet niet waarom het zolang heeft geduurd voor het auteursduo dit tweede deel kon afwerken maar het resultaat is alleszins geslaagd. Net zoals in de hoofdreeks krijg je en spannend spionage verhaal voorgeschoteld door Emmanuel Herzet (Lincoln Branch, Zwanenzang) dat niet gemakkelijk zijn geheimen prijs heeft en boordevol actie zit. Eric Loutte (Biggles) blijft trouw aan de stijl van Jigounov en weet dus ook goed hoe hij actie op een geloofwaardige manier op papier moet zetten. wat me wel opviel is het grote verschil in decors tussen het eerste deel en het tweede deel. In dit tweede deel wordt er wel erg veel met bewerkte foto’s als decor gewerkt. Wat nogal storend is na het herlezen van het eerste deel.

In dat eerste deel zagen we Dwight Delano Tyler nog als soldaat rondhollen. Hij moest als commando gijzelaars bevrijden van een vliegtuigkaping. Maar er bleek veel meer aan de hand te zijn. Alles was het gevolg van een actie van de NSA die al enkele jaren eerder begon. Via Thirdnail, een elektronicafabrikant werd er een chip ontwikkeld die in alle computers werd verwerkt en die ervoor zorgde dat de NSA alles kon meelezen. Iemand op het gekaapte vliegtuig had dit ontdekt en wilde het geheim aan de chinezen verkopen. Daarop greep het NSA in en ensceneerde de vliegtuigkaping. Een van Tylers vrienden vond echter de dood bij de bevrijding. Toen Tylers rapport onder de mat werd geveegd nam hij ontslag uit het leger. Niet veel later werd hij door Milard, een hoge piet gevraagd om onderzoek te doen naar Ranson, die dit plan zou hebben uitgewerkt. Maar werkt Milard wel voor de CIA of heeft hij zijn eigen agenda? Ook de Mossad zit achter Ranson aan, dus we krijgen, net zoals in de hoofdreeks een intrigerend spionageverhaal voorgeschoteld!

In dit tweede deel wordt niet alleen de intrige afgehandeld, we leren ook hoe alfa aan zijn latere codenaam komt!
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.