stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Sin City (Vliegende Hollander/Lion) 1 Een wreed vaarwel


Welkom in ...SinCity… waar misdaad en moord schering en inslag zijn. Waar de politie meestal machteloos staat (of wil staan) en waar corruptie hoogtij viert.
http://www.avoir-alire.com/IMG/jpg/the-hard-goodbye-ill.jpg
Marv wordt wakker naast het levenloze lichaam van Goldie, een luxe-hoertje. Luttele minuten later klinken de politiesirenes en moet hij op de vlucht slaan. Hij is er duidelijk ingeluisd en wil wraak voor de moord op de vrouw die hij nog maar net kende maar die hem in de zevende hemel bracht. Al gauw blijkt de zaak waarin hij onbedoeld terecht kwam groter dan hij ooit voor mogelijk hield.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/7e/98/b8/7e98b8bde02ee69a6146d1daf7d61cce.jpg
Wie dit album ter hand neemt, slikt best even goed en zorgt ervoor dat hij (of zij) een tijdje niet gestoord wordt want dit is zo’n boek dat je vastgrijpt en niet meer loslaat voor het einde. Frank Miller heeft héél wat schitterend materiaal op z’n palmares staan, maar voor mezelf is dit het album dat het meest blijven hangen is. En neen, dat is niet omdat ik de film heb gezien, want dat is vooralsnog niet het geval. De reden is dat dit boek met al z’n gruwelen en onmetelijke geweld toch in wezen een ingrijpend verhaal vertelt van een man die weinig heeft in het leven om naar uit te kijken en op het moment dat het geluk hem toch een beetje schijnt toe te lachen, dat zelfde geluk ook onmiddellijk verliest. Miller laat je vervolgens niet veel tijd om stil te staan bij die gebeurtenis want hij laat onmiddellijk het monster los dat schuilt in deze massieve klomp spieren met een klein hoopje hersenen.

De auteur geeft zelf aan dat het verhaal oorspronkelijk maar 48 pagina’s zou tellen, maar ben ik blij dat het er heel wat meer zijn geworden! Je verveelt je geen moment tijdens het lezen en op het einde heb je er bijna spijt van dat het album reeds uit is.
http://www.bedetheque.com/media/Planches/SinCity.jpg
De grafische uitvoering van dit album is geweldig! Het enige wat Miller overhoudt van z’n tekeningen zijn zwarte lijnen en vlakken. Het zijn zeker geen eenvoudige zwart-wit tekeningen. Vaak zie je slechts enkele zwarte vlakken maar de illusie die Miller wil creëren blijft perfect overeind en maakt dit duistere verhaal nóg zwarter.
http://4.bp.blogspot.com/-KRpRS74LrcI/T7uFGpX7YyI/AAAAAAAAAKM/oszY39L6x1g/s1600/Sin+City+2.jpg
Besluit. Een meer dan terechte beslissing van uitgeverij RW om de rechten van deze reeks over te nemen van het ter ziele gegane De Vliegende Hollander en dit verhaal in hardcover uit te geven. Wie dit album nog niet in huis heeft, moet niet twijfelen en dit boek aanschaffen! Beklijvend en meeslepend.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.