stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Maxwell Strangewell 1 Maxwell Strangewell


Writer: Matt and Shawn Fillbach
Artist: Matt and Shawn Fillbach
Genre: Action/Adventure, Science-Fiction
Publisher : Dark Horse
384 blz, $ 19.95

Fotografe Anna Gilmour ontdekt een bijna drie meter groot buitenaards wezen, bijna direct nadat hij uit de ruimte gevallen is. Hij kan niet praten, maar communiceert telepathisch. Anna stelt hem voor aan haar vader als “Max”.
Niet lang daarna wordt hun huis belegerd door een bende Tibetaanse monniken, buitenaardse moordenaars in vermomming, en zitten ze volop in een avontuur, met de nodige actie en wapengekletter. Max weet dan zelf niet wie hij is, de anderen weten het blijkbaar maar al te goed.
Een galactische oorlog staat op het punt te beginnen, met de aarde als slagveld.
Voor het verhaal zijn beslag krijgt, ontmoeten Anna en Max het Mannetje in de Maan, een volledig buitenaards ras van boekhouders, en The Revolver, een knorrige jogger die rond de aarde loopt om haar te laten draaien.

Ik had nog nooit van The Fillbach Brothers gehoord.
Blijkbaar hebben die mensen zich vooral bezig gehouden met een Star Wars titel, voor Dark Horse.
En 'achter hun uren' hebben ze Maxwell Strangewell gemaakt. Ben ik daar even blij mee. Wat een strip.
Maxwell Strangewell is science fiction, maar dan geschreven op zijn 'Doug TenNapels'. Enfin, mix wat Ellis, wat TenNapel, wat Star Wars en een beetje Rork goed door elkaar, en je krijgt Maxwell Strangewell.

Voor de korte inhoud, zie de eerste paragraaf, een vrije vertaling naar de promotietekst van Dark Horse, maar wat allemaal nogal kalm begint, draait uit op een episch science fiction verhaal, met een ruimteoorlog in het vooruitzicht, en het voortbestaan van het hele universum in de weegschaal.

En alles is verlicht met een ontwapenende, absurde vorm van humor. Ongelofelijk goed. Ik heb bij deze strip verschillende keren luidop zitten lachen, en dat gebeurt niet veel.
De humor is niet eens van het billenkletsende soort, maar onweerstaanbaar, dat wel.

De nevenfiguren zijn ook ongelofelijk :
- het mannetje in de maan (let op, noem hem niet zomaar het mannetje, nee hij is A Member of the Royal Order of Moonites) wil er zich mee bemoeien en hij springt naar de aarde, maar zijn huid brandt weg door de wrijving met de atmosfeer, en daarna loopt hij heel de strip te genezen;
- The Revolver, een knorrige jogger, die constant rond de aarde loopt, om deze rond haar as te laten draaien;
- de verschillende Alien rassen, waarvan één al een miljoen jaar op de aarde is, en alle boekhouders op aarde zijn van dat ras (wat veel verklaart over boekhouders);
enz...

En de tekeningen ?
Die zijn prachtig, vind ik, in B&W !

Hier, op de Dark Horse site 16 bladzijden preview. Soms grappig, altijd goed ! :]Dit is een recensie van een gebruiker.