stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Agatha Christie (Lefrancq) 4 Tien kleine negertjes


Het is jaren, decennia misschien wel, geleden dat ik dit boek van Agatha Christie las, maar dit goede verhaal is mij altijd bij gebleven.
Tien mensen worden uitgenodigd om een tijdje op Negerleiland te verblijven. Terwijl hun gast heer/vrouw opvallend afwezig blijft komen ze er achter dat iedereen iets op zijn kerfstok heeft. Wanneer ze een voor een worden vermoord is het zaak om er, voordat iedereen vermoord wordt, achter te komen wie de moordenaar is. Dit blijkt niet zo’n eenvoudig klusje te zijn en de angst slaat toe als de een voor een sterven zoals in het kinderrijmpje.

François Rivière heeft het verhaal prima omgevormd tot stripverhaal. Hij pakt de hoofdlijnen en weet de spanning in het verhaal te houden.

Frank Leclercq levert goed tekenwerk af, hoewel ik de cover niet zo mooi vind is de inhoud prachtig getekend. Opvallend is de inkleuring, door in enkele tinten de intense sfeer weer te geven weet hij de verhaallijn te versterken.

Leuk album.

Agatha Christie op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.