stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Vertongen en Co 14 Mark van de jungle


Wanneer Bieke weer eens weg is (wanneer is ze eigenlijk wel thuis in deze reeks?) en Mark er niet in slaagt de kamerplant in enigszins goede toestand te houden vraagt hij hulp aan Professor Flessentrekker. Die weet natuurlijk raad en spuit een wondermiddel in waardoor de plant er weer gezond gaat uit zien.

Maar een geluk komt in dergelijke situaties zelden alleen en wordt vooral door ongelukkige toevallen begeleid. Het gevolg is dat the morning after de hele stad ontwaakt in een overwoekerende natuur. Een beetje leentjebuur spelen bij Jommeke dus.

Geen leuk ontwaken, behalve voor de natuurfreaks die blij zijn dat de natuur haar plaats weer op kan eisen. Wanneer Mark probeert de Professor te bereiken moet hij dan ook trachten hen uit de weg te gaan. Vermits zij halfnaakt rondlopen lijkt het geen slecht idee om dat zelf ook te doen.

Als Mark dan ook nog een gele short met zwarte bollen draagt en aan lianen hangt te bengelen is de associatie met die andere van de jungle, die resp 88 en 78 jaar geleden het eerste noemenswaardige stripwerk betekenden van Hal Foster en Hans Kresse, snel gemaakt.

Globaal een weinig origineel gegeven, maar jonge lezertjes zullen er vast wel plezier aan beleven.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.