stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Al Crane 1 De lotgevallen van Al Crane


Dit album bevat zes korte verhalen die geschreven zijn door Gérard Lauzier en getekend zijn door Dominique Vallet, alias Alexis.

Wat mij opviel bij het lezen van dit album is dat Lauzier er een vreemd soort humor op na houdt. Zonder te veel over de verhalen te verklappen kan ik zeggen dat Lauzier zwarte humor heeft. Het is het soort humor waarvan je denkt; ‚oh dat kan je toch niet zo zeggen’, maar dat je er toch om moet grinniken. Je zou kunnen zeggen dat er sommige elementen in de verhalen rond uit racistisch en vrouw onvriendelijk zijn. Tegelijk geeft het wel een goed beeld van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt, dat zal ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog zijn, ergens tussen 1861 en 1865. Al Crane, de hoofdpersoon uit deze strip, is een ruwe cowboy die zijn eigen belang nooit uit het oog verliest. Het spreekt mij altijd wel aan als de hoofdpersoon ook een schaduw zijde heeft. Ik denk dat dat ook de rede is waarom ik niet van Superhelden strips houd.

Het tekenwerk van Alexis heeft wat weg van dat van Blueberry en dat heeft ze zeker niet slecht gedaan. Het is het stijltje wat ik associeer met western strips.

Het heeft even geduurd voordat ik mijn mening over deze strip had gevormd, maar ik ben toch tot de conclusie gekomen dat ik dit wel een goede strip vind. Maar ik begrijp dat de zwarte humor niet voor iedereen is weg gelegd.

Al Crane op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.