Recensie

Mjöllnir INT 1 Mjöllnir


Thor, de naam van een machtige Noorse god, maar ook van een dwerg. Qua contrast kan dat wel tellen. Maar de twee liggen niet zo ver uit elkaar als je zou denken. Een dwerg, een hopeloze situatie waarin hij een hamer krijgt en ineens luistert de bliksem naar hem.. dwerg en god in één? Een zeer leuk uitgangspunt vind ik.

Ooit hebben de elfen, de dwergen en de mensen een afspraak gemaakt om alle andere partijen op de wereld samen aan te pakken en zo is de wereld een stuk veiliger geworden voor hen. Maar er zijn ondertussen een paar generaties over gegaan (menselijke dan) en niet geheel onverwacht is men grotendeels vergeten wat de anderen gedaan hebben en proberen de mensen nu de volledige overhand te halen. De elfen zijn bijna volledig verdwenen en de dwergen zijn in een hoekje teruggedreven. Maar nu staat Thor, de dwerg en god op en de menselijke zekerheden worden op losse schroeven gezet.

Echter het verhaal gaat verder dan alleen maar de verhoudingen tussen de rassen, de goden zelf zijn niet veilig. Immers ook Loki loopt rond in een menselijke gedaante en de twee broers... euh excuseer me half-broers, zijn niet bepaald de beste vrienden. Ragnarok komt zo wel heel dichtbij.

Het verhaal is met andere woorden, spannend, actievol en toch met de subtiliteit van een schaakspel in elkaar gezet.. Dit is een verhaal waarbij je je voelt alsof je in een klein bootje één van de snelste rivier ter wereld afgaat. Er is geen stoppen aan en dat is best leuk in zo een integrale uitgave.

De tekeningen zijn een tevens echt plezier en neen, de cover vind ik niet representatief voor wat je binnen in vindt. Er zijn zo veel meer actietaferelen en dynamische bladindelingen te vinden dan zo een statistische figuur ooit kan tonen. Maar wat wel goed overeenkomt is de uitstraling, de ogen zijn immers dodelijk op de cover en heel dikwijls zijn er zeer sprekende gezichtsuitdrukkingen te vinden in de strip.

In het kort: zeer amusant lees- en kijkvoerDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.