stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

All-New X-Men (Standaard) 3 Deel 3


Wat zou jij doen moest je plots oog in oog komen te staan met je oudere ik?
En wat zou je doen moest je weten dat diezelfde oudere ik een puinhoop van zijn (of haar) leven heeft gemaakt en van dat van heel wat anderen?
http://fanboygaming.com/wp-content/uploads/2013/02/anxm07-page.jpg
Niet eenvoudig te beantwoorden, niet? Wel, Henry McCoy haalde de oorspronkelijke, jeugdige X-men naar het heden om hen te confronteren met de ingrijpende daden van Cyclops, die Xavier, de bezieler van de X-men, doodde. Hij hoopt op die manier de loop van de geschiedenis te kunnen veranderen. Dit houdt echter wel in dat de jonge en oude X-men met zichzelf en dus ook met hun kleine kantjes worden geconfronteerd. Geen eenvoudige zaak en de confrontatie is dan ook een ware psychologische beproeving.

Zoals u wel kunt denken, zijn er meer dan mogelijkheden genoeg om dit gegeven om te zetten in een boeiende reeks en de auteurs slagen hier gelukkig ook in. De wisselwerking tussen de oude en jonge gemuteerden mag er zeker zijn. Als lezer krijg je een interessante clash te zien tussen de personages. Maar er is meer: de in de tijd getransporteerde X-men zijn (nog) niet op de hoogte van alle machtsverhoudingen en van de positie die iedereen in de huidige tijd inneemt. Ook dit leidt tot interessante ontwikkelingen.
Meng dit met het feit dat mensen die afwijken van de norm, meestal niet geliefd zijn in de wereld en je bekomt een erg interessante mix. Natuurlijk ontbreekt ook de nodige actie niet waardoor je een op-en-top superheldenverhaal krijgt voorgeschoteld.
De cliffhanger op het einde doet trouwens verlangen naar een snel verschijnen van het volgende deel.
http://www.wired.com/geekmom/wp-content/uploads/2013/03/All-New-X-Mencite-Issue-8-art-by-David-Marquez-Image-Marvel-Comics-.png
Grafisch krijgen we niet het beste voorgeschoteld van wat de wereld van comics ons te bieden heeft, maar het voldoet zeker wel! Het is degelijk, goed gebalanceerd tekenwerk dat Stuart Immonen en David Marquez ons voorschotelen.

Besluit: een degelijk verhaal dat toch wel wat voorkennis vereist indien je alles wil meehebben.


Voor meer info over de verhaallijn verwijs ik u graag naar
http://www.stripinfo.be/recensie.php?recensie=2971
en
http://stripinfo.be/recensie.php?recensie=3183Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.