stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Dad 1 Papa's schatten


“Dad”, een fonkelnieuwe humorserie, die verschijnt bij uitgeverij Dupuis, vinden wij vanaf het eerste album al meteen een schot in de roos. Een album gevuld met bijna herkenbare gezinssituaties, al moeten we eerlijk zijn, wij produceerden niet zomaar vier dochters bij vier verschillende vrouwen. Ik hield het persoonlijk bij twee kinderen en één vrouw, wat al meer dan genoeg kopzorgen met zich meebracht.

http://i.imgur.com/eChH3sz.jpg

Hoe het ooit zover met deze Dad is kunnen komen, is en blijft een goed afgedekt potje. Uit de summiere uitleg die we her en der in het album kunnen oppikken, blijkt dat hij ooit een rijzende ster was in de filmwereld. Maar om één of andere reden belandde hij in de werkloosheid. Toch leeft bij hem nog steeds de ijdele hoop, dat hij ooit een comeback kan maken in het wereldje. Hij verkeert telkens weer in hogere regionen, als hij af en toe nog eens een rolletje kan meepikken in één of ander reclamefilmpje. Dit tot grote wanhoop van zijn kroost. Een kroost die in leeftijd varieert van een bijna volwassen dochter ( Pandora ) tot een ukkepuk (Babette). Ergens tussen deze twee uitersten in vinden we Roxanne en Oona, een duo waar we niet zo maar meteen een leeftijd op kunnen plakken. Iedereen kan best begrijpen dat onze Dad het niet onder de markt heeft met dit viertal. Hoezeer hij ook zijn best doet, om al hun wensen en grillen in te willigen, eindigt hij, tot zijn grote verbazing zelden of nooit in hun persoonlijk opgestelde top tien als papa nummer één. Dat hij er meestal zelf een potje van maakt wil er bij onze Dad niet in.

http://i.imgur.com/0lBxPvj.jpg

Tekenaar en scenarist Nob (Bruno Chevrier) weet perfect zijn humor te doseren. Af en toe duikt er wel eens een serieuze of droevige situatie op in het album, maar telkens opnieuw weet Dad de meubelen te redden en bied hij zijn dochters, indien nodig, een helpende hand of een schouder aan om op uit te huilen. Het geheel wordt opgefleurd met mooie, vrolijke en luchtige tekeningen, die voorzien zijn van felle, maar uitgebalanceerde kleuren. Dad, is naar onze bescheiden mening een familiestrip waar zowel jong en oud zich kan in vinden, één der betere in het genre. WG.

http://i.imgur.com/ZFYBW1L.jpgDit is een recensie van een gebruiker.