Recensie

Vrouwen in 't wit 38 Doe alsof je thuis bent!


Wie kent ze niet, de vrouwen die in het wit gekleed instaan voor de verzorging van zieken en gekwetsten?! Deze onmisbare dames (er zijn natuurlijk ook heren, maar die vormen vooralsnog een minderheid) verdienen een eigen stripreeks. Cauvin gaf ze deze eer en verhaalt over hun wedervaren. Op een komische manier weliswaar, waarbij de werkelijkheid veel geweld wordt aangedaan. Maar dat maakt het net zo leuk natuurlijk.
Moest u trouwens denken dat dit album enkel handelt over verpleegsters, dan heeft u het mis. De verhaaltjes worden opengetrokken naar dokters, familieleden en wie nog meer van dichtbij of veraf te maken heeft met verplegend personeel.

Het plezante van dit album vind ik dat de verhaaltjes telkens over enkele bladzijden worden gespreid. De auteur wil hier niet perse een grap vertellen op 1 bladzijde en dat bevalt me wel. Er is immers meer tijd om iets op te bouwen en de nieuwsgierigheid prominenter naar boven te laten komen doordat je als lezer meer meeleeft met de situatie. Bulderlachen heb ik niet moeten doen, maar de glimlach speelde wel continu rond m’n mondhoeken. Missie van de auteurs geslaagd, zou ik zo zeggen!

Dunne, ruwe pennenstreken vormen het typerende uiterlijk van deze reeks. Reeds vele jaren lang is er behalve wat subtiele veranderingen en een natuurlijke evolutie weinig veranderd aan de stijl. Vooralsnog steekt die me nog niet tegen.

Besluit:dit is een reeks die er nog steeds mag zijn!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.