Recensie

Down Under 3 Terra nullius


Australië, het land aan de andere kant van de wereld, ook wel Down Under genoemd, een plaats die me aanspreekt en uitnodigt om er toch minstens één keer langs te gaan, heeft eindelijk een stripverhaal gekregen. En er is genoeg voor handen om mee te spelen, niet waar? Australië is immers de plaats waar de criminelen naar verbannen werden en waar Aboriginals rondlopen en dat allemaal in een prachtig doch gevaarlijk landschap.. allemaal fascinerend elementen en ze komen allemaal aan bod in dit verhaal.

Lonan, een weesjongen, dat opgevangen is door de Aboriginals, probeert zijn pad te vinden maar het wordt hem niet gemakkelijk gemaakt. Barnes komt naar dit nieuwe land en gaat niet akkoord met de manier van handelen dat velen aangenomen hebben, inclusief zijn vrouw, en hij gaat dat zowat eigenhandig rechtzetten, maar ondertussen hebben heel wat mensen geleden. De Aboriginals en de McFarlanes om er twee te noemen, maar hun verzet kan best wel tellen.

Dit is eigenlijk een schaakspel op verschillende niveaus en tussen verschillende spelers en je moet er wel even bij blijven om alle zetten te kunnen volgen... en dat allemaal tegen de spectaculaire Australische outback. De tekeningen zijn warm en doen je verliefd worden op het prachtige landschap. Het is echt allemaal zeer mooi weergegeven en alleen daarom al heb ik al een paar keer terug door de serie gegaan, want het stopt wel na dit deel. Het is dan ook met een beetje pijn in het hart afscheid nemen.

In het kort: de outback was back!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.