stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Frank Miller's Sin City 2 A Dame to Kill For


Sin City... naar mijn weten nog altijd de serie die crime noir in de comics naar een nieuw niveau heeft getild, en omdat ik een recensie voor het eerste deel "The Hard Goodbye" al geschreven had doe ik de 2de ook :D :D

Laten ik eerst even KORT het verhaal beschrijven (een gedetailleerde beschrijving van het verhaal neemt toch de wil om het te lezen weg :rolleyes: )
Dwight is een stille kerel met een nogal enorm woedeprobleem wanneer hij hoort dat zijn ex klappen krijgt van haar vriend schiet dwight in actie. Dwight is in tegenstelling tot Marv (eerste deel) veranderlijk van karakter hij is wel een vechtersbaas maar hij denkt (meestal) na voor hij aan iets begint.
Eerst wil ik zeggen dat Sin City fantastisch bedacht is door Frank Miller, hij zorgt ervoor dat de stad leeft waardoor er scenes uit het vorige book en wie weet zelf het volgende in voor komen hij zorgt er voor dat de emotionele problemen nietig zijn maar toch ongelooflijk interessant. De dialogen vind ik zeer menselijk ze gedragen zich als een normaal mens zich zou gedragen al denk je soms van niet, je zou serieus gaan beginnen twijfelen aan de oprechtheid van de mens.

De tekeningen zijn zoals gewoonlijk zwart op wit met geen enkele kleur, het brutale, gevaarlijke maar toch interressante wordt hier door gebracht, weinig kan hier op zeggen maar het is wel zeer goed gedaan.

Mijn conclusie: van verhaal is A Dame to Kill For waarschijnlijk een beetje dieper (niet beter, maar dieper) en de tekeninge zijn hetzelfde van stijl maar dat is niet erg want het is fantastisch gedaan. Een goede opvolger die op het zelfde niveau blijft als de eerste, hield je van The Hard Goodbye, dan zal je A Dame to Kill For geweldig vinden :D :DDit is een recensie van een gebruiker.