stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Arsène Lupin (Duchateau) 6 Victor van de Parijse Recherche


Gentleman-inbreker Lupin slaat weer toe en het is aan inspecteur Victor Houtin om hem in de kraag te vatten.

Ook deze strip is weer naar een boek van Leblanc. Duchâteau zorgde voor het scenario en de tekeningen zijn van Drèze. Ik ben bang dat dit een hele korte recensie gaat worden. Al met al vind ik dit een prima album ware het niet dat de plot al eerder in een Lupin verhaal is gebruikt. Dat vind ik erg jammer. Maar de subplot is dan wel weer origineel. De jacht op Lupin is origineel verteld.
Als ik eerlijk moet zijn prefereer ik dit album boven het eerste album met dezelfde plot. Dat vond ik wat verwarrend verteld, dit album is helderder.

http://i.imgur.com/eOiScOC.jpg

De realistische tekeningen zijn prima gedaan. De tijdsgeest, het speelt zich af in de jaren 20 van de vorige eeuw, is goed en gedetailleerd verwerkt in de tekeningen. Zo zijn er de typische jaren 20 auto’s en is ook gelet op wat voor kleding de mensen toen droegen.

Prima album voor iedereen die voor het eerst kennis maakt met Arsène Lupin. Wie al het andere werk uit deze serie al heeft gelezen bevat het weinig nieuws.

Arsène Lupin op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.