stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De Rode Ridder 250 De uitverkorene


Nieuwe scenarist, nieuwe tekenaar. Scholz heeft de fakkel overgedragen. Voor diegene dat dit nieuws is is blijkbaar net uit een comateuze toestand ontwaakt. Als weken/maanden spreekt men over deze nieuwe, volwassen versie van De Rode Ridder. Back to basic maar met een nieuwe look.

Maar wat is hier nu waar van? Nieuwe look? Check! Back to the roots? Check! Volwassener versie? Check! Alles wat breeduit in het nieuws kwam is dus een feit. De scenarist en tekenaar hebben geleverd wat beloofd werd. Legendre, de man die Amoras op papier heeft gezet en privé ook wel iets met een eiland heeft, zorgt er dus nogmaals voor dat een traditie doorbroken wordt. Deze maal niet door een spinn-off, neen, maar door de oorspronkelijke reeks aan te pakken. Gewaagd? Ge moogt gerust zijn. Dit kan maar twee kanten uit: slagen of op zijn bek gaan. Wat het geworden is? Geslaagd met vlag en wimpel.

Dat men van Vandersteen en zijn idealen moet afblijven was mijn mening, met de nadruk op "was". Na Amoras, een reeks die me lang heeft laten twijfelen, is de nieuwe De Rode Ridder het bewijs dat modernisering, ook binnen de stripwereld, mogelijk moet zijn. Dat de verhalen tot nader order over twee delen zal uitgesmeerd worden is ook een pluspunt zodat men dieper kan graven in de personages, omgeving, oorsprong, het verhaal, kortom dit blijkt een zoveelste verbetering te zijn.

De Rode Ridder door Legendre/Bono: Een schot in de roos.

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.