stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Evert Kwok: Vakantieboeken 1 Vakantieboek


http://i.imgur.com/e9eO0y6.jpg


Als we even de jaarlijkse vakantieboeken van: Donald Duck, Jan, Jans en de kinderen, Willie Wortel en Tina... buiten beschouwing laten merken we een heuse revival op van stripvakantieboeken. Misschien is revival wat te hoog gegrepen in dit geval, maar de voorzet is toch maar mooi gegeven gegeven door Steve Michiels die met het vakantieboek: ‘Stoelen en tafels aan de kant’ scoorde voor open doel. Met: ‘Evert Kwok Vakantieboek’ verschijnt er een tweede album buiten categorie. Een boek dat absoluut niet mag ontbreken in je reiskoffer. Telkens men op vakantie even in een dipje zit, bijvoorbeeld als de vrouw moeilijk doet, of als de kinderen weer zeuren, brengt Evert Kwok een lichtpuntje in je dagelijkse bestaan. Een figuurtje ontsproten aan het brein van het duo Eelke De Blouw en Tjarko Evenboer. Alhoewel, we moeten eerlijk zijn, niet alle cartoons zijn op naam te schrijven van Evert Kwok, zijn naam is gewoon de vlag die de lading dekt. Er duiken ook een aantal doldwaze reisavonturen van Alex op. En een zekere Jochem, Ger, Sjoerd en een aantal anderen, surfen mooi mee op het succes van Evert Kwok. Verwacht geen ellenlange pagina’s gevuld met avontuur, seks en geweld.

http://i.imgur.com/4C9VrPC.jpg

Nee, ons duo houd het bij gedegen cartoons, gevuld met humor, fotostripgrappen en woordgrappen. Af en toe zit er wel eens een mooi doordenkertjes tussen, waarbij ik als simpele geest, mijn hersenen pijnig om toch maar de clou te begrijpen. De gortdroge humor van Evenboer en De Blouw is door niemand te evenaren. Soms ronduit melig, een andere keer uitzonderlijk subliem, maar altijd goed voor een big smile op je gezicht. Je moet het telkens maar opnieuw weten op te brengen, om wekelijks een goed doordachte cartoon op je website aan te bieden (www.evertkwok.nl). Waarna deze cartoons nog een eigen leven gaan leiden op Facebook en Twitter. Niet echt een makkelijk iets vermoeden wij. Maar telkens opnieuw worden we van onze sokken geblazen door één of andere uitgekookte gag. De tekeningen zijn statisch uitgevoerd, maar hierdoor uitermate geschikt om cartoons uit te werken. Op één plaatje weet men perfect het scenario uit te beelden. Zoals hoort voor een degelijk uitgevoerd en zichzelf respecterend vakantieboek is het niet alleen gevuld met cartoons. Uiteraard mogen ook leuke kleurplaten, vakantietips, een Zweedse puzzel, kruiswoordraadsels en woordzoekers niet op het appel ontbreken. Geniet van Evert Kwok, maar liefst niet ergens op een met zon overgoten strand. Je telkens luid opklinkende bulderlach zou de andere toeristen wel eens mateloos kunnen irriteren. WG.

http://i.imgur.com/xEiM2zU.jpgDit is een recensie van een gebruiker.