stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Betty Blues 1 Betty Blues


Betty Blues is eigenlijk geen nieuw album van Renaud Dilliès. Het is zijn eerste album, dat al verscheen in 2003, dat nu wordt vertaald. Dilliès maakte indruk met zijn albums die verschenen bij bloann :”dromen & muizenissen” en vooral “abeltje” lieten een diepe indruk op mij na. Net zoals bij Dromen en muizenissen staat hij ook hier in voor zowel het verhaal als de tekeningen. De krasserige tekenstijl lijkt erg op die van Abeltje, niet toevallig zijn de hoofdrollen ook weer weggelegd voor antropomorfe vogels.

Dilliès vult zijn pagina’s telkens met zes even grote plaatjes, de rust die daarvan uitstraalt contrasteert fel met de gevoelens van het hoofdpersonage Little Rice, een jazzmuzikant. Hij krijgt de blues als zijn liefje, Betty, notoir liefhebster van dure champagne, meegaat met de steenrijke James Patton, een zware kat. Hij gooit zijn trompet in de rivier en neemt de trein naar het eindstation in Kutwood om een nieuw leven te beginnen. Ondertussen begint Betty te twijfelen over haar nieuwe vlam voor wie alleen maar geld belangrijk is.

Dilliès smukt zijn poëtisch gevoelig verhaal op met enkele grappen en prachtige overgangen tussen de verschillende scènes. Soms laat hij zijn zes platen ook samenkomen tot één geheel. Dit is eigenlijk een straf debuut verhaal, en het heeft al alles in zich wat Abeltje zo sterk maak. Als je van de andere verhalen van Dilliès hebt genoten mag je dit album zeker niet links laten liggen! Leuk dat deze stripparel na zoveel jaar toch nog vertaald is geraakt!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.