stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

All-New X-Men (Standaard) 5 Deel 5


Even adem pakken, ja dat hebben we wel verdiend in dit vijfde deel en we krijgen het dan ook, nou ja, heel even toch. Dit verhaal is een sneltrein dat op het einde even een tussenstation heeft aangedaan, maar er in het volgende deel ongetwijfeld weer keihard tegen aan zal gaan.

Het begint niet rustig, als je al vreesde dat alle pagina's kalm en rustig gingen zijn. Neen, eerst moet er nog een paar veldslagen en gevechten gewonnen worden. De jonge X-men staan aan de zijde van de oude, behalve Scott (de oude) dan. Hij, als moordenaar van Xavier, staat aan de andere kant en de jonge probeert hem terug te halen. Oh ja, één van de jonge X-men, met name Angel, heeft uiteindelijk toch beslist om over te lopen naar de tegenpartij. De kampen zijn bijgevolg gemengd maar de grote hoop X-men staan nog achter het ideaal van Xavier om rustig samen te leven met de gewone mens. Echter het wordt hen wel moeilijk gemaakt. Zodanig dat de Avengers zich genoodzaakt zien om hun neus er tussen te steken. En uiteindelijk is er dan een momentje van rust. Ja, dat hadden ze wel tegoed.

De tekenaar blijft dynamische pagina's uit zijn mouw schudden. Het lijkt allemaal zo simpel, maar het geeft zo een vlot tempo aan het verhaal dat je niet kan wachten om een volgende actie te zien want dat wordt steeds groots en geweldig in beeld gebracht.

In het kort: de kernvraag of Scott ooit nog de oude kan worden, houdt ons in spanning.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.