Recensie

Alfa: Eerste wapenfeiten 3 De volgende ronde


De reeks Alfa, over de lotgevallen van een geheim agent, werd 20 jaar geleden gecreëerd door Jigounov en Renard. De avonturen worden over meerdere delen beleefd, waardoor er een groter spanningsveld kan opgetrokken worden.

Zoals zo vaak probeert men dan met een spin off het (commerciële) succes te honoreren. In dit geval krijgen we de avonturen van de jonge Alfa, ofwel Dwight Tyler.

http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen-2016/Alfa-Eerste-Wapenfeiten-3-P.jpg

In de eerste 2 delen kregen we een bijzonder complex verhaal waarin Tyler om de haverklap verwikkeld raakt bij een affaire die draait om een spionage-processor die in computers wordt ingeplant. Wie om welke reden wat doet blijft lang vaag en we werden regelmatig om de tuin geleid. Ingewikkeld, maar spannend. Op het einde van deel 2 kennen we de grote lijnen en kan Tyler achter de opdrachtgevers aan.

Voila, zo ver zijn we dus. In dit derde deel, dat heel toepasselijk "De volgende ronde" als titel kreeg, wordt het verhaal wat eenvoudiger. Tyler identificeert 1 van de opdrachtgevers en gaat achter die man aan. Hij heeft een imperium opgebouwd met de steun van een motorbende en heeft extreem rechtse sympathieën.

Dit deel is dus helemaal anders dan de eerste 2. Ja, Alfa blijft Alfa en kan uit de meest hachelijke situaties ontsnappen. Maar hoe complex de plot met de spionage-processor ook was, zo recht door zee is het nu. Op een manier die veel weg heeft van XIII wordt er geknokt met steeds de held aan de winnende hand, zij het soms vanuit schier hopeloze positie terugvechtend.

Het levert een album vol vaart op, waarbij het zelfs niet echt nodig is om de eerste beide delen te lezen. Het herlezen heeft me anderzijds wel weer plezier gedaan. Maar je kan ook dit album genieten zonder de complexe voorgeschiedenis te kennen. Deze wordt trouwens kort herteld aan het begin van het album.

http://www.bedetheque.com/media/Planches/PlancheA_279624.jpg

Het scenario van Emmanuel Herzet is spannend en vol actie. De tekeningen van Alain Queireix zijn realistisch, zoals je van dergelijk type strip kan verwachten, en verzorgd.

Leuke actiestrip met deze keer eenvoudige plot.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.