Recensie

Heroveringen 4 Dood van een koning


Met dit vierde deel komt er helaas een einde aan deze boeiende reeks. Het eerste deel was nog aan mijn attentie ontglipt door de matige cover, maar daarmee is al het slechte over deze reeks verteld. Runberg schotels ons een prachtig historisch fantasy vierluik voor dat dan nog eens magistraal in beeld wordt gebracht door Miville Deschênes.
Als je de albums doorbladert zie je de verbluffende tekeningen van François Miville-Deschênes, gecombineerd met flitsende bladspiegels en een vaste hand die niet alleen actie in beeld kan brengen, maar ook mooie vrouwen, emoties en dieren, ongelooflijk veel dieren.
Niet verwonderlijk met een serie die zich in de oudheid afspeelt en waarin dieren een belangrijke rol speelden tijdens veldslagen.

Sylvain Runberg zorgde voor een oorlogsverhaal, maar het werd veel meer dan een verhaal over veldslagen, we zien koninginnen twijfelen over moeilijke beslissingen, verraad, complotten, en opstand.
Het begon met de inval van de Hitieten in het land van de Scythen. De 3 nomadische volken moesten zich herenigen om de inval af te slaan. Elk van die volken heeft zijn eigenheid. De Callipeden van koning Marak zijn echte dierentemmers, die het niet bij oorlogsolifanten of beren laten maar ook griffioenen weten te temmen. De sarmaten van koningin Simissee, zijn net zoals de amazones een krijgsvolk dat alleen uit vrouwen bestaat, de Cimmeriërs van koning Kymris beschermen de laatste atlantiden die de horde helpen met hun toverkunst.
Thusia, een Babylonische geschiedschrijfster kwam het wedervaren van de horde neerschrijven. Maar beetje bij beetje leerden we ook de zwaktes van de volken kennen. De positie van Simissee verzwakte door enkele delicate beslissingen, de atlantiden zijn wel bedreven in hun magie, maar zijn ook vadsige zwijnen die zich tegoed doen aan drank en vrouwen. Koning Marak en Kymris strijden beiden naar de gunsten van Thusia, die zich dit laat welgevallen, maar ze lijkt ook een eigen agenda te hebben. Kortom we krijgen een prachtige mix voorgeschoteld waarin Runberg het niet erg vind om ook belangrijke figuren te laten sneuvelen.
Als je wanhopig snakt naar een nieuw seizoen van Game of thrones kan je je dorst zeker laven aan dit verhaal!
Dit is een vierluik dat in geen enkele stripverzameling mag ontbrekenDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.