stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Zwartkijken INT 1 Zwartkijken integraal


Wie Andre Franquin niet kent heeft in de stripwereld een groot gat in zijn kennis. Je kent hem vooral van de altijd vrolijke Robbedoes en Kwabbernoot, De immense miskleun maar altijd grappige Guust en een van mijn persoonlijke favorieten niet bestaande dieren "de Marsipulami". de verhalen van bovengenoemde zijn altijd luchtig en grappig voor iedereen.

Anders dan zijn andere werken is deze Zwartkijken zeker. Gal zwarte humor die diep gaat en waarvoor je echt moet openstaan. Sommige van de grappen zijn echt "cru". Jonge Lezertjes die Robbedoes of Guust lezen zullen aan deze hap zeker geen verhaal hebben en dat is echt niet onverwacht.
Zwartkijken neemt een schop met alles wat je maar wilt van Jagers tot militairen en je kan uit de vele korte verhalen zien waar hij echt een hekel aan heeft, ze moeten de revue passeren en er aan geloven.

De tekenstijl is zeer passend voor deze strip, enkel zwart gearceerde pen streken in de wel meer dan herkenbare tekenstijl van Franquin, en laat het juist die stijl zijn die deze humor een niveau hoger tilt. Indien het realistischer op papier zou zijn gezet had je waarschijnlijk een heel andere indruk van de gags

Het enige probleem die ik wel heb met deze anders zeer entertainende strip is de vertaling, die is soms te Nederlands en dat had beter gekund. Nederlands moet er ook zijn voor Belgen waarbij woorden en expressies door iedereen dienen begrepen te worden. Al bij al een zeer leuke vondst die ik kan aanbevelen als je gal zwarte cynische en sarcastische humor apprecieert en openstaat voor de donkere kronkels van een van de grootvaders van de strip.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.