stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Ayak + Por 3 De ietsoloog


De prof, Ayak en haar dierlijke metgezel Por bevinden zich op een boot richting Schotland. Onderweg ontmoeten ze een ietsoloog... euh ja, je weet ongetwijfeld evenmin als ik wat dat is. Een ietsoloog is iemand die van alles iets weet, maar van niks alles. En dit exemplaar is op zoek naar iets nieuws, iets om te ontdekken met de bedoeling zo beroemd te worden. Dat het niet direct botert met de professor is hierdoor wel evident.
Daarnaast is er ook nog een Schot aan boord, die hen allemaal uitnodigt op zijn kasteel. Immers hij heeft 'iets' in zijn meer en wil weten wat het is. Natuurlijk is dit gewoon om een soort van Loch Ness-gekte te creëren rond zijn kasteel en zo rijk te worden. Maar ze gaan allemaal akkoord om de man te helpen en zo begint het avontuur en de zoektocht naar het monster van zijn meer.

Je weet zo al dat het verhaal nog een staartje gaat krijgen, maar dat mag wel. We verwachten immers ook net iets meer van Ayak + Por, daar ze tot nu toe al die verwachtingen ingelost hebben. En het zit er nu ook wel in, die iets diepere boodschap: het kudde-gedrag, de hebzucht,... enfin genoeg om toch eens eventjes na te denken over het menselijk gedrag. Maar gelukkig wordt het ook luchtig genoeg gehouden dat je hierdoor geen hoofdpijn krijgt, integendeel.

De tekenstijl blijft een heerlijke combinatie van ogenschijnlijke ruwe lijnen en uitgekiende detaillering. Het zorgt er voor dat alle gezichten en lichaamshoudingen gemakkelijk te lezen zijn. De inkleuring die dikwijls één hoofdkleur is per tekening, met af en toe extra accenten, weet telkens een bepaalde atmosfeer op te roepen, die niet zou mogelijk geweest zijn met meer kleuren. Het is zeer mooi in elkaar gepuzzeld en men weet hierdoor heel wat extra gevoel op te roepen.

In het kort: blijft leuk leesvoer!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.