stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Aslak 4 De wereld van het niets


Met dit vierde deel zijn we op een keerpunt in deze reeks aanbeland, dat moet haast wel want we zijn ook al over halfweg deze zesdelige reeks. In de eerste delen stond de strijd tussen de twee broers Sligand en Skeggy nog centraal. Beiden hadden de weinig benijdenswaardige taak gekregen om het beste verhaal te komen vertellen aan hun Vikinghoofdman. De winnaar krijgt de rol als verteller van het volk, de verliezer wordt gedood. Om hen te dwingen om mee te doen aan deze absurde strijd wordt hun moeder en hun broer gevangen genomen. De broer kon echter ontsnappen en helpt Sligand in zijn strijd. Daarnaast kregen de broers ook hulp. Sligand krijgt hulp van Almarik, een stoere Vikingkrijger die echter niet tegen bloed kan en van Brunhilde, de scheepsvrouwe van de Aslak, een verlopen drakkar. Skeggy krijgt hulp van Roald Eenoog, een beruchte Vikingkapitein.
http://i1183.photobucket.com/albums/x468/bartbostyn/stripinfo/aslak.jpeg
In de vorige delen konden ze het grote verhalenboek ontfutselen van zijn bewaker, maar de twee groepen kwamen door een storm in de onderwereld terecht. Om terug in hun eigen wereld te raken zit er niets anders op dan de vijandschap te begraven en de handen in elkaar te slaan.
In dit deel belanden ze in de hel. In tegenstelling tot onze hel is het daar ijskoud. Om niet versuft te raken van de koude proberen ze herinneringen op te halen, een handige manier om elk van de hoofdfiguren wat meer diepte en achtergrond te geven.
Het scenario van Hub heeft wel wat weg van dat van Okko: veel actie, humor en toch wat magie, maar dan aangepast aan het decor. Bij Okko was dat het Japan van de samoerai. Asgard is een echte Vikingstrip dus ook met de aangepast mythiek. De tekenpen is in handen van Emmanuel Michalak die zich waardig van zijn taken kwijt. Op bijna elke pagina kon hij zich volledig geven op desolate ijsdecors, gevechten met zombies of vliegende duivels! Ook de inkleuring van Sébastien Lamirand speelt een voorname rol, want naarmate onze helden meer en meer verkleumen krijgen ook de grijswaarden de overhand zodat je ook mee verkleumd! PrachtigDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.