stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Voetbalgek! 12 Deel 12


Aan humoristische strips is momenteel geen gebrek. Ze worden rond heel wat thema's gebouwd, waarbij men tracht in te spelen op de interesses van een bepaalde doelgroep. Sport heeft het altijd al goed gedaan wat dat betreft, en hierin zijn vooral voetbal en wielrennen populair.

In de reeks Voetbalgek zijn we al aan het twaalfde album toe. FC Leerklooiers is een ploeg die nu niet bepaald tot de verbeelding spreekt. Het is namelijk een stuk makkelijker te lachen met losers dan met winnaars, nietwaar?

In dit album worden de meeste gags gecentreerd rond het dameselftal. Hun voetbal is een stuk sprankelender dan dat van de heren (dus iedereen naar het EK in Nederland, volgende zomer!) en voorzitter Marcel laat geen kans voorbij gaan om te trachten een stukje van hun sportieve lijven te zien.

Daarnaast speelt de burn out van sterspeler Zvatan( nee, geen typfout) en de schoolse problemen van Jaap, zoon van Marcel, een rol.

Het album lees je op korte tijd helemaal uit. De humor is niet al te verfijnd en vaak nogal voorspelbaar. Je hoeft ook geen insider in het voetbalmilieu te zijn om één en ander te kunnen begrijpen. Maar het is zeker geen topalbum.

De tekeningen van Olivier Saive zijn vlot en toegankelijk in een voor dit soort werk klassieke stijl.

Voetballiefhebbertjes zullen dit wel kunnen smaken, een volwassen stripliefhebber zal hier minder een boodschap aan hebben vermoed ik.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.