stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Angel Wings 3 Bestemming Broadway


In Angel Wings volgen we het wel en wee van WASP Angela McCloud in het Birma van de tweede wereldoorlog. De reeks volgt meerdere verhaallijnen.

Angela en actrice Jinx hebben de aanval van de Jappen overleefd en dolen door de jungle. De klassieke moeilijkheden staan hen daar dan ook te wachten. Bloedzuigers, moerassen, dichte begroeiing en inheemse stammen van wie het afwachten is of ze vriend of vijand zijn. Dit deel van het verhaal is nogal clichématig.

Daarnaast speelt Angela ook haar kwaliteiten als OSS agente uit om meer te weten te komen over de dood van haar zus Maureen. Stukje bij beetje komt ze dichter bij de waarheid, om dan toch te overhaast te werk te gaan en weer naar af te moeten. Maar een welbekende naam uit de echte geschiedenis doet ons al vermoeden welk geheim er dient beschermd te worden.

Het geheel wordt geplaatst in de historische context van het geallieerde offensief in Birma. Het perfecte excuus voor scenarist Yann om Romain Hugault te laten brilleren in datgene waarin hij outstanding is.

http://www.ligneclaire.info/wp-content/uploads/2016/09/BD-Planche-2-Angel-3.jpg

Als geen ander slaagt Hugault er weer in om vliegtuigen te tekenen vanuit telkens andere hoek, met een andere lichtinval, in een andere situatie. Deze variatie verraadt een enorm métier, maar ook een grote documentatie. Zelfs wrakstukken, een niet te vergeten deel van het bestaan van een oorlogsvliegtuig, worden fraai en gevarieerd weergegeven. Hoe Hugault er ook in slaagt om in enkele tekeningen de snelheid van de jagers visueel op te roepen is bijzonder.

https://pbs.twimg.com/media/Ck5jfe5XAAE8d9P.jpg:large

Het zorgt er ook voor dat de reeks, ondanks de wel erg vele vliegtuigafbeeldingen, nooit saai wordt. De reeks overstijgt daarmee liefhebbers van vliegeniersstrips als doelpubliek, iedereen kan dit wel smaken.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.