stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Louca 4 Geestdrift


Je hebt voetbalstrip en voetbalstrip. Vaak heerst er een humoristische toon, af en toe worden echte (of verhoopte) exploten bezongen.

De reeks Louca is meer dan dat. Toen Strip 2000 begin 2016 met deze reeks op de proppen kwam dachten velen, Uw dienaar was helaas geen uitzondering, dat het een lichtgewichtje zou zijn, goed om voetballende jeugd (en zo zijn er in dit land naar verluid nogal wat) te paaien. Maar al gauw bleek dat er meer diepgang in de verhaallijn zat dan vermoed.

Louca is een kluns maar krijgt de hulp van Nathan, of beter gezegd diens geest, om op zoek te gaan naar zichzelf en het loserdom in te ruilen voor heldenstatus. Dat is globaal de setting en de voorbije 3 delen hebben ons op het punt gebracht dat de match der matchen dient gespeeld te worden.

De Condors zijn veel te sterk voor Louca's team maar het onwaarschijnlijke lijkt zich dan toch te voltrekken. Of niet. Of toch weer wel.

Dat is het jammere aan deze afsluiter van de reeks: er is plots heel veel toeval aanwezig en onwaarschijnlijke wendingen zijn nodig om het geheel een mooie afsluiter te geven.

Er moest dan ook nog veel worden opgehelderd: hoe is Nathan aan zijn einde gekomen? Wordt Louca eindelijk hero ipv zero? Blijft Hugo zijn arrogante zelve en dus in ruzie met zijn zus, de schattige Julie? Zal Julie veroverd worden door Louca? Wat met het veld, en daaraan gekoppeld het team?

Op het einde van dit 4e album zullen alle vragen beantwoord zijn.

Louca werd geschreven en getekend door Bruno Dequier. Waar de tekeningen op het eerste zicht eerder een jong publiek lijken aan te spreken, omdat ze vrij simpel gehouden zijn, passen ze toch bij het verhaal en de actie. Er zit ook veel humor in de tekeningen, en in de manier waarop Dequier het verhaal brengt. Het wordt dus zeker geen zware kost, maar blijft ten alle tijden speels en onderhoudend. Met nét dat tikkeltje extra.

Ook al is dit 4e album soms wat bij de haren getrokken, toch blijft de reeks in zijn geheel overeind.

Een woord van lof ten slotte voor de uitgevers van Strip2000: het gebeurt niet zo vaak dat een gehele reeks van 4 albums op 1 kalenderjaar wordt gepubliceerd. Dit wordt bijzonder gewaardeerd door lezers , die liever niet jaren op een vervolg zitten te wachten!

Fumetti

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.