stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin 11 Deel 11Het laatste deel van de integrales is een feit. Deze bevat een allegaartje van korte en langere verhalen:
- De miniatuurtjes
- Tembo Taboe
- Fratsen van de Marsupilami
- De Bravo Brothers
- De Marsupilami zet de stad op stelten
- Kerstmis van een herrieschopper
- Laat de roodborstjes met rust.
Duidelijk, dit is dus een afsluitend deel met de laatste unieke stukken, verhalen en gags van grootmeester Franquin. Niet allemaal volledig van zijn hand maar zijn medewerking, helpende hand, is nog steeds duidelijk te zien. Roba is de man die bijdraagt aan Tembo Taboe. Hij was de tekenaar van het grootste deel van het album. De hoofdpersonages en de olifanten waren nog van de hand van Franquin, al de rest vloeide uit het potlood van Roba.

Met de miniatuurtjes ontstond er nog een andere rage: de stripfiguren in latex, dus plooibaar, levendig, grappig en wasbaar. Deze werden toen verkocht voor het lamentabele bedrag van, omgerekend in Euro's, tussen de 25 cent of de 2 Euro. Indien deze nog in omloop zouden zijn zou hun bedrag waarschijnlijk vertienvoudigd zijn en dat is mild qua uitspraak. Maar jammer genoeg waren deze poppetjes niet tegen de tijd bestand. Het latex verdroogde, verkruimelde en viel uiteindelijk uit elkaar.

En zo zit dit 11e deel vol met weetjes over Franquin en zijn helpers, over het ontstaan van de verhalen en met allerlei onuitgegeven materiaal. Een integrale zoals we die graag zien.

Dat dit het laatste deel is is dus enkel te betreuren maar je kan natuurlijk alles blijven uitmelken tot in het oneindige. Het siert Dupuis dat ze hier niet voor gekozen hebben. En wat vormen de ruggen weer een mooi geheel in het boekenrek!!!!!


fluiten

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.