stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Assassin's Creed: Conspiracies 1 Die glocke


Dit is het begin van een nieuwe reeks en bijgevolg een nieuw tijdperk, een nieuw avontuur en een nieuwe Assassijn. We bevinden ons deze keer in het midden van de tweede wereldoorlog en de Duisters zouden wel eens kunnen beschikken over een geheim en uiterst krachtig wapen, 'die glocke' genaamd. Al vlug wordt het duidelijk dat we in een strijd zitten, een strijd om als eerst een nucleair wapen te ontwikkelen of te wel de atoombom. De Assassijnen lijken in te grijpen, maar hoe en waarom juist.. tja daarvoor moet je dit lezen.

Een andere vondst is dat men beroep doet op een Assassijn die er eigenlijk geen is. Of beter hij is niet opgeleid als één. Hij is gewoon wat hij is en dat blijkt uiteindelijk een Assassijn te zijn. Deze bijzondere kwaliteit zorgt er voor dat hij niet onmiddellijk herkenbaar is bij de eeuwige tegenstanders van de Assassijnen, met name de Tempeliers. Maar toch, of dat liedje lang gaat blijven duren?

Het is echt wel zo dat men in dit fandom weet interessante periodes en intrigerende, echt gebeurde verhaalelementen uit te kiezen om er dan een volledig eigen pad mee op te gaan. Het is trouwens nog steeds een prachtige ironie dat hier de tempeliers de 'slechten' zijn en de Assassijnen de goeden.. nu ja, gegeven dat ze beiden vrij los omgaan met moord en zo.. Echter als je niks kent van deze wereld, is dit niet zo een gemakkelijk deel om direct mee te zijn net omdat er tegen de verwachtingen wordt ingegaan zonder al te veel uitleg daaromtrent. Als je deze wereld wel kent, tja dan weet je al lang wat je te wachten staat!

De tekenstijl is niet gedetailleerd. Integendeel zelfs, waar het kan, worden details weggelaten en toch vermindert dat op geen enkele manier de leesbaarheid of het gevoel dat de tekeningen oproepen. En dat is zeker ook de verdienste aan de inkleuring, die grotendeels in twee op te splitsen valt: een warm ingekleurd gedeelte en een deel waar de koude van af stroomt. Het probleem is echter dat men, nu ja ik, verwacht om super-tekeningen te krijgen in deze wereld en dat dit gewoon goede tekeningen zijn. Goed dus maar niet prachtig, geweldig of een ander superlatief.

In het kort: mmmh.. het tweede deel zal bepalen. Het verhaal is ondertussen wel mooi opgezet, maar het spel moet nog echt losbarsten.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.