stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Alleen 10 De ontsterfmachine


De Nimbus creëert een wereld gebaseerd op de gecombineerde verbeelding in het onderbewuste van alle overleden kinderen die er terecht zijn gekomen. De fantasie van de jeugd is enorm en dus kan je je wel aan wat verwachten. Maar vergis je echter niet: kinderen kunnen ook ongemeen hard zijn tegenover elkaar en het leven in de Nimbus is dus allesbehalve een mooie droom voor iedereen. Dat ervaren de 5 kinderen waarrond deze reeks hoofdzakelijk draait maar al te goed.
In dit deel zijn ze nog steeds alle 5 van elkaar gescheiden en moeten ze elk afrekenen met een ander probleem of gevaar. Op hulp moeten ze daarbij nauwelijks rekenen. Waar ze lange tijd op elkaar konden rekenen staan de zaken er momenteel iets anders voor. Nu zijn ze echt... Alleen!
http://www.yozone.fr/IMG/jpg/seuls_t10_2.jpg
De originele en wat zwaardere insteek heeft van deze jeugdreeks een topper gemaakt. De grootste verwondering is echter wel voorbij en je voelt dat de scenarist op zoek is naar de nodige hernieuwde spankracht. Doordat hij alle 5 de hoofdpersonages hun eigen weg heeft laten gaan, is dat evenwel niet vanzelfsprekend. Het voelt aan alsof de samenhang weg is. Los daarvan blijft dit een van de betere jeugdreeksen die op de markt zijn en die blijvend met plezier gelezen wordt door het doelpubliek.
Het einde laat de mogelijkheid open om naar het slotstuk van deze saga toe te werken. Wat mij betreft moet dat niet te heel lang meer op zich laten wachten. Gazzotti en Vehlmann hebben ons reeds getrakteerd op een boeiende en originele reis doorheen een imaginaire wereld waar kinderen baas zijn, maar de valkuil van nodeloos uitmelken komt nu echt wel vervaarlijk dichtbij.
http://www.bdfugue.com/media/catalog/product/9/7/9782800167176_p_6.jpg
Besluit: dit album doet zeker geen afbreuk aan de reeks op z’n geheel, maar het mag toch weer wat spannender en origineler worden.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.