stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Batman & Robin (Lion) 3 Dood van de familie


Dit derde deel van Batman & Robin is een beetje een speciaal boek. De titel verwijst bijna letterlijk naar een sleutelverhaal in de Batmansaga: “A death in the family”. In dat verhaal wordt Robin vermoord door Joker, en wordt Batman verscheurd door zijn eed om niet te moorden en zijn schuldgevoelens over Robins dood. Nu zijn we al een paar Robins verder en is het Batmans eigen zoon Damian die de honneurs mag waarnemen. Damian is het resultaat van een verhouding van Batman met Talia al Ghul, de dochter van Ra’s al Ghul. Damian is opgevoed door de league of assassins en is dus een echte moordmachine. Batman moet zich echter om zijn zoon ontfermen, en de prille vader-zoon relatie staat nogal onder druk door Damians eigengereide manier van misdaad bestrijden.

Dit boek opent met een losstaand verhaal, Damian heeft een speurtocht gemaakt voor Bruce. Die tocht leidt hem naar enkele grote Europese steden waar zijn ouders ook zijn geweest. Damian laat uitschijnen dat hij al een paar passen voor Bruce is om de tocht verder uit te zetten, maar eigenlijk blijft hij in Gotham City om er de rol van Batman over te nemen!
Daarna begint het serieuze werk, want na een jaar afwezigheid is Joker terug! Hij heeft Alfred ontvoert en Batman trekt alleen op onderzoek uit. Damian moet in de Batcave blijven, maar hij kan het niet laten en trekt ook alleen op onderzoek uit. Ze vallen allebei in handen van Joker die ze tegen elkaar wil uitspelen. Alleen de winnaar van dit duel zal het strijdperk levend verlaten!

Hoewel dit dus het derde boek is uit een lopende reeks, kan je het op zich lezen zonder de vorige delen gelezen te moeten hebben. Het bevat enkele krachtige stukken,maar voor mensen die ook de hoofdreeks volgen is het misschien raar dat er naast enkele comic-deeltjes van de Batman & Robinreeks, ook een deel van de Batman reeks is opgenomen, Batman 17. Het past we perfect in het verhaal, maar ook de derde bundeling van Batman moet nog verschijnen bij RW,en die heet ook “Dood van de familie” en bevat ook dit comicdeeltje!

beus

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.