stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Vertongen en Co 18 De spoken van de doedelzak


Paulien en Markske gaan naar Schotland. Natuurlijk gebeurt dat niet zomaar. Oma Boma ging met inspecteur Porei naar daar omdat hij er iets geërfd heeft. En natuurlijk nodigt Oma Boma de twee mee, want wie wil nu een saaie reis beleven? Hun aanwezigheid zorgt er steeds voor dat verveling geen optie is. En kijk,.. het toeval wil dat Mark een doedelzak gevonden heeft, waar een leuke legende aan vast hangt. De doedelzak houdt een aantal mensen opgesloten en door er op te blazen kan men hen bevrijden. Echter het blijft niet bij een plezant verhaaltje dat verteld wordt aan de open haard, neen, opeens duiken er vreemde figuren op die op eerste zicht niets goed van plan zijn.

Hoe alle puzzelstukjes in elkaar passen, moet je maar zelf lezen. Het is echter nog steeds wel zo dat het toeval steeds een helpende hand verleent aan het verhaal. Maar dit is ook Vertongen, waar alles kan, zelfs het onmogelijke. Ondanks dat we al wat elementen van dit verhaal nog al eens zijn tegen gekomen in deze reeks, blijven andere zaken onvoorspelbaar. Met andere woorden je weet wel dat ze iets uit hun hoed gaan toveren, maar wat het juist zal zijn.. en dat blijft wel de charme van deze reeks, samen met de onschuld van Markske natuurlijk.

In het kort: een legende à la VertongenDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.