stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Wollodrïn 5 Hij die slaapt (1/2)


Het was initieel eigenlijk nooit de bedoeling dat deze reeks ooit gemaakt zou worden. De makers hadden de fantasywereld van Wollodrïn ontworpen als decor voor een album uit de conceptreeks 7. Het album “7 dieven” was een van de beste van de reeks, en blijkbaar vonden zowel auteurs en uitgever dat er meer inspiratie in Wollodrïn verborgen zat dan alleen maar één album.

Het leuke van deze reeks is dat we niet meegesleurd worden in een lang epos met dezelfde personages, maar dat David Chauvel er voor kiest om telkens in een tweeluik een verhaal te vertellen over andere bewoners van deze fantasievolle wereld vol dwergen, elfen, orcs en draken.

In dit tweeluik wordt de hoofdrol weggekaapt door Tridïk, een jonge dromerige dwerg. Hij is niet zoals andere leeftijdsgenoten, hij leest graag en gaat niet op in de ruwe spelletjes van de anderen. Tridïk is verliefd op Mëlinhh en omdat hij haar niet veel te bieden heeft, hij mist een hand en kan daardoor geen aanspraak maken op een belangrijke functie. Om Mëlinhh te veroveren droomt hij ervan om haar een zeldzame bloem geven, de chryzostera, een bloem die diep in de grotten groeit.
Hij ontdekt per toeval een spelonk die naar de achterkant van de poort van Ahrëezlohk leidt. De poort die nooit meer geopend mag worden, ze bewaakt “het naamloze kwaad, gehuld in de nevelen van de tijd”. Samen met zijn huisdier Zzürk trekt hij op expeditie naar de andere kant om zijn droom waar te maken!
Terwijl Tridïk dieper de grotten intrekt raken zijn ouders ongerust, ze ontdekken waar hij naar toe is en zijn vader organiseert een reddingsmissie.

Chauvel heeft al ervaring in het opbouwen van spannende verhalen, de premisse voor dit deel is niet echt origineel te noemen, maar door te focussen op de dromerige Tridïk kan Chauvel er toch een originele toets aan toevoegen. Ook Lereculey laat zich weer van zijn beste kant zien. Het afsluitende deel van dit tweeluik is trouwens net verschenen!

beus

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.