stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Empire 4 De mutator


Napoleon, de keizer, heeft behoorlijk wat terrein veroverd en sommigen zien dat zo niet zitten. Bijgevolg wordt er een aanslag gepleegd op hem, maar het is op een vreemde manier. Niet zozeer de wijze waarop, met een vuurwapen, maar wel hoe hij in de buurt van Napoleon geraakt is. Hij gaf zich uit voor iemand anders en kwam er mee weg. Echter net voor hij zou schieten, smelt zijn gezicht weg en wordt het duidelijk dat dit niet is wie hij zei te zijn. Napoleon is gered, maar een technologie die ogenschijnlijk iedereen nauwkeurig kan dupliceren, vraagt voor opheldering.. of beter de vernietiging er van. En zo komen we terug bij het duo Sint-Elmo en Nodier die dit probleem in hun handen gesmeten krijgen. De tweede cyclus is bij deze afgetrapt en zo begint de jacht..

Empire speelt zich af in een wereld waar vreemde zaken kunnen. Ze lijken magisch op eerste zicht maar er zit dikwijls toch wel een wetenschappelijke benadering achter.. creatief toegepast dan wel. En toch blijft er wel een beetje magie hangen.. of beter, het occulte want dat woord sluit beter aan bij het gevoel dat die speciale zaken oproepen.

Dit is tevens de hereniging van de twee hoofdrolspelers, Sint-Elmo en Nodier, maar hier ben ik vooral fan van de dwerg, die een zeer leuke noot toevoegt aan dit verhaal. De one-liners zijn van zijn hand en hij heeft blijkbaar een grote voorraad om uit te putten.

De tekeningen zijn mooi gedetailleerd en zoomen op de juiste momenten in op de gezichtsuitdrukkingen. Maar voorlopig verheldert het nog niet zo veel. We hebben vooral veel vragen gekregen en moeten wachten op het vervolg om de oplossing te weten hoe die persoonsimitaties kunnen plaatsvinden.

In het kort: geen topper, maar een degelijk eerste deelDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.