stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De Rode Ridder 253 Het eindeloze eiland


Ik denk niet dat ik de Rode Ridder al zoveel in zijn blote bast heb gezien als de laatste delen.. de nieuwe wind is overduidelijk aanwezig. En neen, ik ga zeker niet zeggen dat ik dat betreur...

Wat begon in deel 250, een nieuwe heerser die zowat alles vernietigt en uitbuit wat hij tegen komt maar dan Allis en de Rode Ridder op zijn pad vindt, loopt hier verder. Malfrat wil Allis, volgens hem een heks, bezitten want ze zou hem kunnen afhelpen van zijn vloek. Echter Allis, op eerste zicht niet meer dan een vrouw met kennis van geneeskundige planten, wordt bijgestaan door de Rode Ridder want zij is diegene die uitverkoren is door Merlijn. Misschien toch niet zo maar een slimme en kundige vrouw?

In ieder geval zijn ze op hun weg naar Merlijn aanbeland op een eiland. Een eiland dat hallucinaties opwekt (nu ja de planten op het eiland) en zo voor heel wat complicaties zorgt, zeker wanneer de achtervolgende Malfrat ook op dit eiland terecht komt. Een confrontatie onder invloed... klinkt leuk en dat is het ook. Echter, ondertussen begin ik toch wel hard te hopen dat ze eindelijk bij Merlijn gaan geraken in het volgende deel. Ik wil namelijk echt wel weten hoe het nu zit met Allis.

We zijn ook al iets of wat gewoon geworden aan deze nieuwe Johan, een beetje een knorrepot maar nog steeds wel met het hart op de juiste plaats. Alleen het strikte volgen van de regeltjes moet hij toch net iets meer los laten. Hij lijkt daardoor af en toe te star, maar ook dat lijkt een deel van de verhaallijn te zijn, dus het is nog maar afwachten of dit zo blijft.

In het kort: aftellen naar het volgende deelDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.