stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Walking Dead (Silvester) A11 Deel 11
A12 Deel 12


Robert Kirkman, geestelijke vader van the comic-reeks “The Walking Dead” heeft het duidelijk niet hoog op met de menselijke natuur. Keer op keer haalt hij het slechtste in zijn figuren naar boven. Jammer genoeg bewijzen gebeurtenissen zoals WOII met z’n gaskamers en experimenten als het Stanford-gevangenisexperiment dat de mens wel degelijk in staat is tot gruwelijke zaken als de omstandigheden hem daartoe gunstig gezind zijn of daartoe aanzetten. Wat de man in deel 11 uit z’n hoed tovert, tart echter alle verbeelding. Pure horror.

Ondanks het feit dat de reeks in Nederlandse softcovers reeds 11 albums ver zit, verveelt het zombieverhaal voor geen seconde. Bladzijde na bladzijde werd door ondergetekende omgeslagen (ondanks het feit dat ik de reeks reeds in het Engels las) en ik ben er zeker van dat het niet de laatste maal zal geweest zijn dat ik de belevenissen van Rick Grimes ter hand heb genomen.Hoe dat komt? Door het ijzersterke verhaal natuurlijk. Ondanks dat dit een post apocalyptische vertelling over levende doden is, ligt de nadruk vooral op de inter-menselijke relaties. Vriendschappen worden gesmeed, liefdes bloeien op. Voor hoe lang, dat is weer een andere vraag want de wereld waarin de protagonisten zich bevinden is meedogenloos en de dood loert om elke hoek in de vorm van een levende dode. Maar wat erger is: de grootste vijand van de overlevende mensen zijn… de mensen zelf! Onwaarschijnlijke monsters laten hun ware gelaat zien en kunnen straffeloos hun heerschappij opleggen. En wij maar denken dat sommige huidige machthebbers al tiranniek zijn…

Hopen maar dat Silvester deze top-reeks verder in softcover blijft uitgeven want ze is wel degelijk de moeite waard om aan te schaffen. OK, misschien niet als je reeds over de degelijke en prachtige hardcovers beschikt, maar deze uitgaves hebben wel als voordeel dat de tekeningen groter zijn dan in het reguliere comic-formaat. Extra genieten dus.

Besluit: een sublieme, maar gruwelijke vertelling die doet uitkijken naar meer. Veel meer.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.