stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Guust SMT5 Flaters verjaardag


Dat Guust Flater onlangs 60 is geworden weet de rechtgeaarde stripliefhebber natuurlijk. Om die verjaardag de verdiende luister bij te zetten verscheen een verjaardagsalbum met daarin juist geteld 60 grappen.

Het is een leuk overzicht geworden. Van heel vroege grappen tot die van de rijpere Franquin, met alle onderwerpen en figuren die dankzij meer dan 900 grappen in ons collectief geheugen gegrift staan. Vondel is immers niet enkel een dichter en wat Joost mag weten zullen ze bij Smith-aan-de-overkant nooit weten.

De inleiding door de heer Petrus Van Gestel, geen onbekende in de albums van Guust, leert ons dat de selectie gebaseerd is op reacties bij lezers. Nu is natuurlijk elke keuze altijd een stuk subjectief, tenzij je op strikt gecontroleerde wijze overgaat tot stemmen en tellen. Het kan goed zijn dat Uw of mijn keuze tot andere grappen opgenomen in het verjaardagsalbum zou leiden.

Ongetwijfeld is enkel Guust in staat om een toestel te ontwerpen, bouwen en testen dat ons hierbij kan helpen!

60 grappen, een heel album vol. De meeste ervan herinner ik me nog wel, enkele was ik toch vergeten. Een mooie aansporing om alle albums weer eens ter hand te nemen.

Met dit album kan je groot en klein een plezier doen, stripfanaat of leek. Heb je geen tijd, dan lees je maar een paar gags. Wil je wat nonconformisme in je leven brengen dan pik je er lukraak iets uit en bladert wat verder en dan weer terug. Ideaal na een drukke dag op kantoor of als ontspanning tussen examens. In je luie zetel voor de haard met een glas wijn of in de zon (ooit, echt wel!) en zelfs op het kleinste kamertje. Altijd en overal is deze Guust een geschikte compagnon.

De humor is enorm tijdloos en bijzonder universeel. Guust is 60, maar jonger dan ooit! Een heerlijk verjaardagscadeau, zelfs al heb je alle albums al!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.