stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Thierry Laudacieux 1 Veel liefs uit Brussel


1938, met andere woorden op het einde van het interbellum (de periode tussen de twee wereldoorlogen) speelt dit verhaal zich af. Verwacht dus geen smartphone, tablet,.. neen hier zijn we nog in de tijd dat krant en radio hoogtij vierden als leveranciers van nieuws. Het was ook een onrustige periode. De druk vanuit nazi-Duitsland nam dag na dag toe en ook andere landen (Rusland, Frankrijk, VK,..) deden hun duit in het zakje. Het waren dan ook de gloriejaren van de Europese spionnen. Elke hoofdstad had zo zijn eigen spionnennetwerken, zo ook in Brussel.

Maar het netwerk van Goemaere heeft een dubbelspion voor de nazi's in zijn rangen. Bijgevolg wil hij deze zo vlug mogelijk onschadelijk maken, maar omdat hij nu niemand kan vertrouwen, doet hij beroep op Thierry. Thierry is de zoon van de hospita van Goemaere en tevens een betrouwbare scout. Redenen genoeg om Thierry op deze zaak te zetten.

Ondanks het feit dat ik me kan inbeelden dat spionnen er niet mee inzitten om zowat iedereen te gebruiken als het hun goed uitkomt, lijkt het me toch vreemd dat de jonge, ongeteste Thierry zo een opdracht krijgt. Thierry weet wel van wanten en weet hoe hij extra kennis moet vergaren, maar het toeval om meteen de juiste boek voor dit geval te vinden, komt onverwacht vlug. Maar als je hier aan voorbij gaat, zit de rest best wel ingenieus in elkaar en toont maar aan hoe je informatie kan doorspelen op een manier dat iedereen het eigenlijk kan zien, maar niemand dat ook echt doet (behalve diegenen die het ook echt moeten zien natuurlijk).

De tekenstijl is de klare lijn. Die strakke vormgeving van bekende (en minder bekende) plaatsen in het Brusselse, geeft een mooi beeld van hen. Soms al eens mooier dan we ze vandaag kennen (station Schaarbeek), maar soms ook wel zoals ze vandaag nog steeds zijn. Geweldig toch als je de locaties herkent. En als je het niet zou herkennen, word je vanachter in het dossier verder geholpen.

In het kort: voor mij net iets te onwaarschijnlijkDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.