stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Washita 1 Deel 1


Toen ik de voorkaft bekeek van Washita – deel 1, kreeg ik een koude rilling over me heen. Het gezicht op de cover straalde een soort van onmacht uit, maar tegelijkertijd ook een kreet om hulp. De tekenstijl is vrij hoekig en ruw, maar de inkleuring geeft dan weer een realistischere look. Na het uitlezen van dit verhaal bleek de tekenstijl wel te kloppen naar mijn gevoel. Ook wordt er regelmatig eens buiten of beter gezegd zonder kaders getekend wat de sfeer zeker ten goede komt.

Het verhaal start met een ritueel dat de indianen uitvoeren na de dood van een stamlid, maar de squaw die verdriet heeft neemt afscheid van het hoofdpersonage. We weten dus waar deze reeks, die uit vijf delen zal bestaan, ons naartoe zal brengen. Na dit afscheid nemen we deel aan een jachttafereel waar men herten opjaagt en er een van de roedel wil afzonderen. Na een twist over wie nu het hert heeft gedood, maken we kennis met de tegenpool van Equani. Beide zijn ze rijp om te huwen, maar Asgina begeert Agaliha die op haar beurt verliefd is op onze hoofdrolspeler.

Het eerste deel vertelt ons dat er onrust en jaloezie in de stam heerst, bovendien bezorgt de vreemde ziekte waar de herten steeds aan lijden, Equani steeds meer nachtmerries. In die dromen toonden de geesten van de voorouders het verleden of de toekomst. Hij besluit om naar het Westen te trekken om de vrouw die steeds in zijn dromen voorkomt te zoeken en eveneens de oorsprong van de ziekte te onderzoeken.

Laat ik besluiten dat dit een zeer sterke opener is van een vijfdelige reeks waarvan SAGA elke maand een nieuw deel op ons zal loslaten. Ik zal alvast deze reeks volgen, jullie ook?Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.