stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Trollen van Troy 6 De beproeving van Tetram


hehe... de trollen weten toch altijd een gelukkige lachje op mijn gezicht te toveren en hehe... eindelijk een herdruk zodat mijn reeks ooit nog eens compleet geraakt. Waarvoor dank, uitgeverij L!

In dit deel zijn de mensen zo stom om de toverkracht te gebruiken om trollen te transporteren naar waar de mensen zijn. Zoals steeds denken de mensen dat ze alles in hun buurt kunnen temmen, toegegeven het bestaan van de toverspreuk die absolute gehoorzaamheid afdwingt van de trollen werkt dat idee wel in de hand. Echter, ook een wederkerend thema, de mens krijgt dan wel altijd het deksel op de neus. En als het de trollen zijn die het deksel hanteren, dan weet je op voorhand al, dat het tevens op een uiterst amusante wijze zal gebeuren. Zonder enig probleem, werd die verwachting bewaarheid.

Het zijn trouwens Tetram, Waha, Pofferdom en Tyneth die door het transport afgeleverd worden in een burcht. Ze moeten een baron helpen een ander leger te overwinnen en worden daartoe betoverd. En dan begint het pas goed mis te lopen. De trollen zijn zich immers maar al te goed bewust van de betovering en volgen dan wel strikt de letter van de opdracht, wat niet altijd de eigenlijke geest van de opdracht was. Let the games begin!

De warm ogende tekeningen sluiten naadloos aan met de algemene vrolijke sfeer die deze reeks kenmerkt. De licht karikaturale stijl waarmee zowel de trollen als de mensen worden weergegeven helpt natuurlijk ook met die uitstraling. Het klopt allemaal als een bus.

In het kort: een uiterst amusant deel

witam

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.