stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De Vries 4 Opgesloten


We komen De Vries tegen in de 'het huis van bewaring' in Scheveningen nadat hij in het vorige verhaal de dood van een jongen veroorzaakte door onbedachtzaam te handelen. In deze gevangenis is De Vries niet meer zeker van zijn leven. Kindermoordenaars worden aanzien als het ergste soort onder de misdadigers. Daar leert hij de oude Frits kennen. De reputatie van De Vries als chauffeur is alom gekend en Frits krijgt hem zover om samen uit te breken en te werken voor een kennis van Frits. Doel is de gijzeling van een vooraanstaand persoon en hiervoor geld te eisen. De Vries laat dit niet zomaar op zijn beloop.
Het zal wel snel blijken dat men vaak beter kan blijven zitten waar men zit.

De samenwerking tussen Sytse S. Algera en Patrick Van Oppen heeft iets moois teweeg gebracht. De Vries is een reeks die wel wat heeft. Zowel de tekenstijl van Van Oppen en de vertelstijl van Algera zijn zeker complementair. Spannend scenario in combinatie met de vlotte tekeningen geven De Vries de schwung die verscheidene reeksen missen.

Edoch...

Met dit vierde deel van De Vries staat volgende vermelding op de achtercover: 'Opgesloten is het laatste deel in deze actievolle thrillerreeks'. Wil men daarmee zeggen dat de cyclus is afgesloten of dat men gewoon de reeks afsluit, dat is niet helemaal duidelijk. Mocht het het laatste zijn zou dit jammer zijn want de reeks kwam net op zijn elan met prima eerste en tweede deel maar een zeer te smaken derde deel. Aan de afsluiter op de laatste pagina is de vrees groot dat het wel echt over het opdoeken gaat.
Jammer!

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.