stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De meester magiër 1 De meester magiër


De wereld van de Immies wordt opgeschrikt wanneer er vreemde schaduwen opduiken. Odkin gaat op pad om hulp te zoeken bij een magiër.

Deze fantasystrip is geschreven en getekend door Wallace Wood. Wood begon zijn carrière met het tekenen van pulpcomics als Shock suspenstories, Weird Fantasy, Hercules en veel andere, maar mijn eerste kennismaking met hem was via de ‘Doortje Stoot’ albums. Zijn realistische tekenstijl sprak mij gelijk aan en zijn gevoel voor humor was ook wel aan mij besteed.De Meester Magiër bevat weinig humor en is vooral een avonturenverhaal wat wat elementen bevat van De legende van Arthur. Zo moet Odkin ook een zwaard uit een steen zien te trekken. Maar het verhaal van Wallace Wood is verder wel degelijk origineel.

Wood staat ook wel bekend om de erotiek in zijn strips. Hoewel de Immievrouwen wel van een potje sex houden komt er in deze strip maar weinig bloot en erotiek voor, maar de verrassende wendingen in het verhaal, die ik niet zal verklappen, en het sublieme tekenwerk maken dit album zeker de moeite waard.

De Meester Magiër en andere striprecensies op Ratatouille TV blogDit is een recensie van een gebruiker.