stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

NSA 2 Daedalus


Op het einde van het vorige deel wisten Oz en Apollo al wel dat er een verrader was bij de NSA. Ze waren dan ook op de vlucht, maar er was ook iemand die hen geholpen had. Iemand anoniem en met zeer cryptische aanwijzingen, maar het brengt het verhaal wel in een stroomversnelling.

Op basis van zijn aanwijzingen gaan ze op zoek naar wie ze zelf zijn. De oplossing zou immers in hun verleden liggen. En ja hoor, als ze terug gaan naar hun wortels, vinden ze dat er nog een broertje moet zijn, genaamd Daedalus. Echter ze komen ook te weten waarom Apollo is wat hij is, met name door een experiment dat met hem is uitgevoerd. Daedalus heeft ook het experiment ondergaan en zit gevangen. Bijgevolg gaan ze op zoek om hem te bevrijden. Ondertussen worden ze nog steeds hard op de hielen gezeten door de verrader binnen de NSA.

Dit is zo één van die avonturen waarbij je van een 'gewoon' onderzoeksverhaal naar een x-file evolueert. Als dat niet je ding is, is dit niet voor u. Maar als je al wel eens houdt van geheimzinnige zaken, experimenten en vreemde organisaties en het vooral niet allemaal al te serieus opvat, dan is deze actievolle sci-fi wel iets om van te genieten.

De tekenstijl oogt donker doch dynamisch. Er wordt dan ook gespeeld met het contrast tussen de hoog-technologische snufjes en het oude detective-werk dat een pak meer vuil veldwerk inhoudt.

In het kort: een x-file maar met andere hoofdrolspelersDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.