stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De Rode Baron 2 Bloedregen


Na het eerste deel van De Rode Baron was ik zeer enthousiast. De verwachtingen voor het vervolg waren dan ook hoog gespannen. Gevaarlijk...We volgen nog steeds Manfred von Richthofen, nog voor hij de Rode Baron is. Het verhaal gaat naadloos verder waar het in deel 1 eindigde. Manfred wil zelf vliegen en slaagt er uiteindelijk in om zijn vliegbrevet te halen. De eerste overwinningen laten niet lang op zich wachten.

We krijgen meer voorbeelden van hoe Manfred, telkens hij gevaar ervaart, de gedachten van zijn tegenstanders kan lezen en dus ook hun gedragingen voorspellen. Door aan zijn jeugdvriend Willy te vertellen over zijn eerste oorlogservaringen bij de Ulanen krijgen we ook een beter zicht op zijn denken. Een complexe persoonlijkheid is het minste wat je kan zeggen.Het meest aansprekend in deze strip blijven de tekeningen van Carlos Puerta. Hij slaagt er perfect in het licht te vangen, zelfs als dit maar mondjesmaat aanwezig is. Ook zijn zijn panoramische zichten fenomenaal. Je waant je in Ieper of rond Verdun. Enkele loopgravenscenes zijn zeer aangrijpend weegegeven en tonen de soldaten als anonieme inwisselbare stukken, door hun gezichten zonder detail weer te geven.

Manfred, en andere personages van belang in het verhaal, worden dan wel met een duidelijke expressie afgeschilderd.

Deze reeks wordt uitgegeven door Dupuis, die de Franse uitgever van (vliegtuig)strips Zéphyr in het fonds opnam. Deze uitgever werd opgestart door Alexandre Paringaux, beroepsfotograaf en fanatiek vliegtuigliefhebber.

Fumetti

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.