stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Iron Man (Standaard) 8 Deel 8


Deze week werd bekend gemaakt dat Standaard Uitgeverij gaat stoppen met het uitgeven van de Marvelreeksen. Er wordt een uitdoofscenario uitgewerkt. In augustus zou volgens het gepubliceerde programma het laatste album van Iron Man verschijnen. Deel 8 is volgens de planning dan ook het voorlaatste.

De eerste beide delen in dit album maken de cyclus van Iron Metropolitan compleet. Tony moet de strijd aangaan met de dragers van 3 ringen. Die strijd wordt op dubbele pagina's spectaculair weergegeven, terwijl in kleinere tekeningen het verhaal verder loopt. Dat oogt spectaculair en houdt er de vaart in.De strijd is ongelijk maar Tony krijgt hulp van zijn broer Arno en ook 1 van de ringdragers zal wat steun verlenen. Maar de ringdragers zelf zijn allesbehalve éénsgezind. 1 van hen kwam immers op het lumineuze idee dat alle ringen aan de vingers van de handen van 1 figuur best wel wat extra's zou kunnen opleveren.

Dat betekent de start van wat de laatste cyclus zal zijn in deze vertalingsreeks: De ringen van de Mandarin. We ontdekken wie de snoodaard is waarmee Tony zich zal moeten meten en het verhaal eindigt, voorlopig, wanneer Tony tracht te infiltreren bij zijn tegenstander.

Iron Man blijft een futuristisch epos maar Tonys ego wordt in deze verhaallijnen wat minder in een kwalijk daglicht gesteld dan bij vorige gelegenheden. Door de pakken (exoskeletten) zit er altijd veel vaart in de verhalen en de aanwezige artificiële intelligentie zorgt vaak voor een grappige noot.

Het verhaal van Kieron Gillen zit goed ineen. De tekeningen zijn van respectievelijk Joe Bennett en Luke Ross. Zij volgen de traditie zodat we krijgen wat we verwachtten.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.