stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Marsupilami 30 Raadselachtig Palombië


Heb je je al ooit eens afgevraagd hoeveel Marsupilami's er nu juist zijn in de wereld? Ik wel. Het zou immers toch erg zijn als de bekende figuren uit deze reeks de enige zouden zijn.. uitsterven van dit ras zou toch bijzonder erg zijn? Maar dit deel geeft hier eindelijk een antwoord op. Of het helemaal geruststellend is, dat is een andere zaak.

De Koejonees en de Chahuta's hebben een dispuut. De twee stammen betwisten de eigendom van de nederzetting van de Chahuta's. Het zal beslecht worden met een gevecht, de sterkste van de Koejonees tegen de sterkste, nu ja de Marsupilami van dienst. Het lijkt een uitgemaakte zaak, maar er vallen zowaar een paar verrassingen uit de lucht... de ene al letterlijker dan de andere. Het leidt er in ieder geval toe dat de Marsupilami's allemaal verzameld worden op een bepaalde locatie om een geheimzinnig ritueel uit te voeren. Alleen de wijze ontbreekt nog.

Het is een aflevering waar er iets minder humor in zit en meer aandacht gaat naar rituelen en tradities, die van mens en marsupilami. Het is maar zeer de vraag wie het meest 'beschaafd' lijkt te zijn.. Ondanks dat ik het gegraaf in de achtergrond van de Marsupilami's best wel interessant vind, mis ik toch een beetje de constante humor van de andere nummers in deze reeks.

Dit deel geeft de tekenaar de kans, en er wordt dankbaar gebruik van gemaakt, om het aanpassingsvermogen van de Marsupilami's te laten zien. In een paar beelden wordt duidelijk gemaakt waarom deze weer net iets anders zijn dan de anderen.

In het kort: een iets serieuzer deelDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.