Recensie

De verborgen geschiedenis 30 Ground zero


Het concept van Verborgen geschiedenis is ondertussen al wel bekend: reële historische feiten worden verklaard door het gebruik van magische kaarten door spelers, en hun hoofden, de magistraten. Langzaam schuift daarbij de tijd op. Welke gebeurtenis centraal staat in Ground Zero is niet moeilijk te raden.

https://www.akim.nl/Images/Dynamic/full/Stripshop.Album/327330/aaa.JPG

Inderdaad, we zitten aan de vooravond van 9/11. Enkele feiten worden toegelicht en we krijgen zelfs de foto's van enkele van de echte terroristen te zien. Maar opvallend is het gegeven dat alle aanwijzingen waarover Erlin vooraf beschikt en die hij aan de autoriteiten bezorgt ergens onder de mat worden geveegd. Wie, waar, wanneer en waarom is niet helemaal duidelijk, maar enkele grote namen uit de historie passeren de revue.

Het verhaal van Jean-Pierre Pécau zit zoals steeds vol vaart, maar er worden ook veel sprongen gemaakt die je pas achteraf kan begrijpen. De figuren hebben vaak een Hollywoodiaanse stoerheid over zich, wat de geloofwaardigheid niet ten goede komt. Nu ja, een dergelijk verhaal lees je ook niet om echt historisch geïnformeerd te worden natuurlijk.

https://www.akim.nl/Images/Dynamic/full/Stripshop.Album/327330/aasz.JPG

De tekeningen zijn van Igor Kordey. De kwaliteit ervan is wisselend. Soms zijn de gezichten vrij uitdrukkingsloos en vlak, op andere momenten zeer expressief en doorgroefd. Af en toe valt het niet mee om de figuren te herkennen en bij een complex verhaal is dat storend.

De pagina's hebben ook allemaal een vrij grote witte rand rondom de tekeningen, maar niet overal. Alles dus een tikkeltje vergroten zou geen oplossing zijn geweest. Wat rest is de indruk dat het allemaal wat rap moest gaan en dat is jammer.

Het oorspronkelijke idee van 32 albums zou betekenen dat we zo goed als rond zijn. Maar ondertussen zit men in het Frans al aan album 34, dus we kunnen nog wat verder. Hopelijk worden de volgende verhalen weer van het niveau van de eerste cyclus.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.