stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Rio (Rouge) 2 De ogen van de favela


Waw dit verhaal drukt je toch wel met je neus in het dagelijkse zware leven van de arme inwoners van Rio. Na de show van het WK voetbal en de Olympische spelen lijkt dit me een meer realistische kijk op de dingen. Het verhaal dat Louise Garcia ons voorschotelt is bijwijlen keihard, en ze spaart haar hoofdpersonages niet. Corentin Rouge verdiende al zijn strepen met zijn realistische reeks Milan K. en heeft ook al ervaring opgedaan om een hard verhaal te brengen in Juarez.

Dit tweede deel van het vierluik speelt zich tien jaar na het vorige deel af. De jonge straatkinderen gingen hun eigen weg. Rat en Bakar ontsnapten uit het weeshuis en zijn nu gewaardeerde bendeleden van Mozar, de man die alles bepaald in de favela Beija Flor. Nina en Rubeus hadden meer geluk en werden geadopteerd door het Amerikaans koppel White. John White werkt als vertegenwoordiger van een NGO die werkt in dezelfde favela, maar hij leeft een mooie loft met uitzicht op Ipanema. Nina heeft zich gemakkelijk aangepast aan haar nieuwe leven, maar Rubeus heeft het er moeilijker mee, hij vindt dat hij zijn afkomst verloochend als hij als Amerikaan door het leven gaat.
Jonas, de corrupte flik die de moeder van Rubeus en Nina vermoordde en daarmee verantwoordelijk was voor de ellende van Rubeus en zijn zus heeft intussen carrière gemaakt bij de politie en is opgeklommen tot kapitein. Niet dat hij nu minder om geweld verlegen zit. Hij zorgt ervoor dat Minotauro, de leider van een rivaliserende bende wordt bewapend zodat hij de strijd met Mozar kan aanbinden. Zo zou de politie daarna de verzwakte bendes in één keer kunnen aanpakken maar Minotauro heeft zo zijn eigen plannen.
De familie White wordt al een tijdje bedreigd maar dit wordt concreet als Nina op een belangrijk gala wordt ontvoerd. White roept meteen zijn connecties in, maar Rubeus gaat zijn eigen weg en trekt naar de favela waar hij zijn oude kompanen weer ontmoet.

Dit is niet alleen een gewelddadig verhaal, het is ook een geweldig verhaal, een stomp in de maag die je niet zomaar loslaat! Het brengt een klare kijk op de corruptie, het bende geweld en hoe de politiek er mee om gaat. Dit is veel meer dan zomaar een actieverhaal! Ik kan niet wachten op het vervolg!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.