stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Thomas Silane 9 Ervaring


Thomas Silane is een bekende onderzoeksjournalist van het Franse blad Nouveau regards. Als hij zich in een zaak vastbijt gaat hij tot het uiterste om de waarheid aan het licht te brengen. Zo redde hij zijn vriendin Irina uit de handen van de maffia en onderzocht hij een aantal vreemde moorden in Argentinië in de vorige cyclus. Zijn voornaamste troef bij zijn onderzoeken is zijn vreemde fototoestel dat hij eens opgestuurd kreeg. Als je er namelijk foto’s mee neemt op een crimescène zie je wat er in werkelijkheid is gebeurd. De grootste frustratie van Thomas is de verdwijning van zijn ouders meer dan twintig jaar geleden. Met de hulp van dit toestel probeert hij dit op te lossen want hij is er nog altijd van overtuigd dat zijn ouders nog leven. Maar na 8 albums staat hij nog niet veel verder met zijn onderzoek.

Dit negende deel is het begin van een nieuw verhaal maar het sluit naadloos aan op het vorige. Toen eindigde het avontuur voor Thomas en Irina in een tangoclub in Buenos Aires. Maar lang kunnen ze niet van elkaar genieten want als ze uit de nachtclub komen worden ze meteen onder vuur genomen. Ze worden gered door gemaskerde mannen die direct weer verdwijnen. Het enige spoor van hun overvallers is een visitekaartje met daarop de naam “blank”. Dat leidt hen naar Londen, waar blank limited is gevestigd, een beveiligingsfirma. Samen met enkele vrienden wordt er een plan opgesteld om het extreem beveiligde gebouw van blank binnen te dringen om zo de opdrachtgever tot de aanslag op Silane te kennen.

Dit is weer het begin van een spannend avontuur dat Silane naar Zuid-Afrika leidt, naar een farmaceutisch testcentrum waar er vreemde proeven op mensen worden uitgevoerd. Zijn zoektocht naar zijn ouders lijkt weer op de achtergrond te raken!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.