stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Alfa: Eerste wapenfeiten 4 Matroesjka’s


Matroesjka’s, wie kent deze niet? Het gaat hier natuurlijk niet over deze serie, maar over de Russische poppetjes natuurlijk. Ik zie jullie al denken wat heeft dit met het verhaal te maken? Wie het opzet kent, weet dat als je het poppetje opent je weer een kleinere versie krijgt en zo verder en zo voort. Laat dit nu net het opzet zijn van dit verhaal.

In het vorige verhaal zat Tyler achter Milard, een wapenhandelaar, aan (buitenste poppetje). Toen hij er in slaagde om de computer en agenda van Milard te stelen krijgt hij toegang tot een duistere organisatie HYENA met het reilen en zeilen van alle leden. Tyler maakt er een persoonlijke vendetta van om deze organisatie op te doeken, één voor één, tot het binnenste poppetje (maar dit zal mijns inziens over meerdere albums worden gespreid).

In dit verhaal probeert hij te infiltreren bij het volgende ‘poppetje’ Generaal Dumanoski. Wat niet bepaald lukt, maar de generaal wordt toch aan de politie overgeleverd. En dan is de volgende aan de beurt …
http://i469.photobucket.com/albums/rr59/Stripofiel/ALFA eerste wapenfeiten 4_zps5s7k4us4.jpg
Maar laat je niet van de wijs brengen, dit verhaal leest als een trein en voor je het weet sla je de laatste bladzijde om. Ik heb een voorliefde voor dit genre van strips met een plausibel verhaal dat opgebouwd wordt over meerdere boeken. De afgelikte tekenstijl, die dan ook nog heel gedetailleerd en vol actiescènes zit, van Alain Queireix past heel goed bij het verhaal. Natuurlijk draagt het scenario van Emmanuel Herzet heel veel toe.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.