stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Mooie zomers 3 Mam'zelle Esterel


Het opzet van deze verhalen is voor sommigen pure nostalgie, mezelf incluis. Toen ik deze reeks voor het eerst las, werd ik zowaar terug gekatapulteerd naar mijn onbezorgde jeugd met het nodige verlangen om in de teletijdmachine van Prof. Barabas te kruipen. Elk deel van deze reeks gaat over een vakantietrip van de familie Faldéraults die met de nodige memoires wordt uiteen gezet. Ik hou er wel van om in de vakantie rustig relaxed languit in de zetel een verhaal als dit te lezen, zonder die dagelijkse rush om van alles en nog wat te ‘moeten’ doen.

Het verhaal begint wanneer de familie Faldéraults hun R4 van de hand doen aan een oldtimerliefhebber. De man in kwestie is zeer in zijn sas met de aankoop van de luxe uitvoering met 27 DIN pk 747 cc uit 1962 zonder enig spoor van roest. Op de volgende bladzijde gaan we terug naar de zomer van ‘62 om toeschouwer te zijn van het eerste avontuur van Mam’zelle Esterel met de familie Faldéraults, schoonouders inclusief, een uitstapje naar Saint-Étienne. Het autootje kreeg deze troetelnaam vanwege het Esterel-rode kleur. Tijdens deze trip doen schoonmoeders hun reputatie alle eer aan.

Zidrou de scenarist van deze reeks is helemaal geen onbekende in het vak. Hij heeft al heel wat sterke verhalen op papier gezet en deze reken ik toch als een van de betere... waarschijnlijk omdat ik mezelf kan herkennen in deze zorgeloze tijd. Het tekenwerk werd opnieuw verzorgd door Jordi Lafebre die toch wel een zeer herkenbare maar sobere stijl. Hopelijk kan deze nieuwkomer ons in de toekomst verblijden met heel wat prachtig werk, ik ben alvast benieuwd.

$tripofiel

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.